Käyttäjän tommiissakainen kuva

Opi ottamaan sosiaalisesta mediasta hyöty irti

Otavan Opistolla starttaa jälleen syyskuussa Sosiaalisen median tiedottajakurssi. Noin puolivuotta kestävällä kurssilla tähdätään tarvevetoiseen, oppilähtöiseen ja käytännönläheiseen oppimiseen.

– Kurssilaisille on usein aluksi haastavaa, kun suoraan ei sanota, että tämä ja tämä täytyy opetella näin. Mutta sosiaalisen median kanavia ei kannata käyttää niin. On hyviä tapoja, esimerkkejä ja keinoja, mutta varsinkin markkinointikäytössä uudet tavat ja yllättävät sisällöt toimivat parhaiten. Näitä yritetään kaivella kurssilla, sanoo kurssin vetäjä Jere Rinne.

Kurssilla on aikaisemmin ollut osallistujia hyvin erilaisilla taustoilla. Osalla on oma yritys, toiset hakevat potkua hankkeen tiedottamiseen tai vaikka teatterin markkinointiin, jonkun haasteet ovat voimakkaasti organisaation sisäisen viestinnän tehostamisessa. Kurssi ideana on hakea resurssien ja tarpeiden läpi sopivia ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Tämä vaatii erilaisten kanavien ja välineiden tuntemista. Niitä kurssilla käydään läpi sisältövetoisesti, joten erilaisten julkaisualustojen ja työkalujen lisäksi tutuksi tulevat samalla mm. verkkokirjoittaminen, kuvankäsittelyn alkeita, podcastit sekä multimediasisältöjen tekeminen.

Osallistujia aloittelijasta sosiaalisen median syväsukeltajiin

Kurssi on erityisesti suunniteltu henkilöille, joilla on työssään tai harrastuksessa tarve hyödyntää sosiaalista mediaa. Jokaiselle kurssille on kuitenkin aina mahtunut mukaan joku, joka on halunnut ottaa selvää sosiaalisesta mediasta ylipäätään.

– Kurssilaisten lähtötaso on vaihdellut paljon. Joillekin sosiaalisessa mediassa toimiminen on ollut hyvinkin tuttua, toisille taas aivan uutta. Kurssi kuitenkin sopii kaikille, kun jokainen voi määritellä omat tavoitteensa. Ja nopeasti alkaa tapahtumaan vertaisoppimista ryhmän kesken; pidemmälle ehtineet neuvovat ja noviisit kyseenalaistavat, kertoo Rinne.

Kurssin jälkeen aktiivisesti osallistuneilla on mahdollisuus suorittaa näyttötyö. Näyttötyön suorittaneilla on hyvä käsitys sosiaalisen median mahdollisuuksista ja riskeistä erilaisissa käyttötarkoituksissa. Kurssin käyneet osaavat myös tehdä rajauksia välineiden välillä tavoitteellisesti.

Syksyn kurssi käynnistyy 19. syyskuuta. Lähes koko kurssin voi suorittaa verkossa, mikäli lähiosallistuminen Otavassa on hankalaa. Yksi 15 tunnin jakso lähiopetuksessa kuitenkin vaaditaan kurssin suorittamiseen. Lähitapaamisia on kuusi, noin kuukauden välein. Kurssit ovat osa Otavan Opiston pajatoimintaa. Kurssin opetussuunnitelma ja muuta sisältöä sekä keskusteluja löytyy Mediapajan sivuilta

Kurssin hinta on 100 euroa. Samalla maksulla saa poimia itselleen sisältöjä kaikesta pajatoiminnasta. Lisää pajoista ja niiden sisällöstä löytyy osoitteesta paja.internetix.fi.

Otavan Opistolla voi majoittua 20 euron vuorokausihintaan 2 – 4 henkilön huoneissa. Hintaan sisältyy aamiainen. Lounas ja päivällinen maksavat 5 euroa / ateria.

Lisätietoja:

Jere Rinne 044-794 5708, jere.rinne@otavanopisto.fi

Aikaisemmista kursseista sanottua

”Tykkäsin kovasti kurssista. Sisältö oli monipuolista ja osallistujia tuettiin tarvittaessa kädestä pitäen, myös verkon yli opiskelevat saivat tukea. Useampi luennoitsija oli plussaa, siten sai erilaisia näkökulmia sosiaaliseen mediaan, myös kriittistä sellaista."

"Etäosallistumismahdollisuus oli aivan ratkaiseva tekijä, että pystyin osallistumaan kurssille ja hyötymään siitä. Etänä saa luentotyyppisen informaation vallan mainiosti. Lähiosallistuminenkin on tosin välttämätöntä ja hyödyllistä; siten on luonnollisesti helpompi saada henkilökohtaista neuvontaa. Mutta on hyvä, että osallistujat saavat itse päättää kuinka osallistuvat."

"Itse olen some-vasta-alkaja ja siksi kurssi tuntui hyödylliseltä ja etenemisnopeus sopivalta. Opin uusia taitoja ja välineitä, ja osaa aion hyödyntää hankkesivulla."
 

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.