Koulutuskalenteri

Tulevia koulutuksia
 

X-CON - Liveroolipelien suunnittelu, organisointi ja tuotanto 26.-28.10.2018 (Otava)

X-Con on liveroolipelien, eli larppien, järjestäjille ja järjestäjiksi haluaville tarkoitettu viikonlopun mittainen valtakunnallinen verkostoitumis- ja koulutustapahtuma.

X-Con on liveroolipelien, eli larppien, järjestäjille ja järjestäjiksi haluaville tarkoitettu viikonlopun mittainen verkostoitumis- ja koulutustapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa. Edellisten vuosien suosion perusteella tapahtumaan odotetaan jälleen noin 80 osallistujaa. Tapahtuman koulutuksesta ja ohjelmasta vastaa Illusia ry, Otavan Opiston tarjotessa tapahtuman puitteet majoituksineen ja ruokailuineen.

X-Conin tehtävänä on tuoda yhteen larppien järjestäjät ympäri Suomea antaen mahdollisuuden tutustumiseen, yhteistyökumppaneiden löytämiseen sekä omien kokemusten jakamiseen. X-Con sopii myös loistavasti niille, jotka vasta suunnittelevat ensimmäisen larppinsa järjestämistä, ja kaipaavat käytännön vinkkejä ja ohjeita sekä kontakteja onnistuneen larpin tekemiseen. Tapahtuman ohjelma koostuu eri aiheita käsittelevistä luennoista, työpajoista, osallistavista keskustelupiireistä ja vapaamuotoisemmasta ohjelmasta.

Luennot jakavat järjestäjille hyväksi havaittuja vinkkejä ja herättävät kehittävää keskustelua. Aihepiireihin kuuluvat larpinjärjestämisen perusteet, kirjoittaminen, käytännöt järjestelyt, mallintamisen eri keinot ja yleiset ongelmakohdat eri osa-alueisiin liittyen. Luennot voivat myös käsitellä larppeja, jotka ovat tavalla tai toisella herättäneet keskustelua tai olleet toteutukseltaan erityisiä. Luentojen aiheet ja painotus valitaan vuosittain osin myös niiden ajankohtaisuuden mukaan. Järjestäjätiimi hakee ohjelmanpitäjiä vuosittaisten painotusten mukaan ottaen mielellään vastaan myös ehdotuksia ja toiveita aiheista.

Tapahtuman luennot toimivat alustuksena keskusteluille ja muulle osallistavalle ohjelmalle. Jokainen osallistuja on mukana kehittämässä harrastusta tuomalla esille omia kokemuksiaan, mielipiteitään ja asiantuntemustaan. Avoimen keskustelun kautta myös epäonnistumisista saadaan jaettua arvokasta tietoa harrastuksen piirissä.

Koulutukseen sisältyy myös ennakkotehtävät verkossa valmisteltaviksi ennen koulutusta ja ne lähetetään osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä. Ennakkotehtävien laajuus on kolme etäopiskelupäivää.

X-Con on Illusia ry:n yhdessä Otavan Opiston kanssa järjestämä tapahtuma.

Linkki tapahtuman sivulle: www.xcon.fi

Kyselyt tapahtuman sisällöistä: xcon.ohjelma@gmail.com

Aika

Koulutus alkaa perjantaina 26.10.2018 klo 18.00 ja päättyy sunnuntaina 28.10.2018 noin klo 15.00

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 OTAVA (Mikkeli)

Majoitus ja ruokailut

Kurssilaisilla on käytettävissä rajallinen määrä sänkypaikkoja Otavan Opiston asuntolassa ja asuntohotelli Huvikummussa 2-4 hengen huoneissa. Mikäli majoittujia on enemmän kuin sänkypaikkoja, lattia/makuupussimajoitus on myös mahdollista, jotta kaikille löytyisi yösija (omat patjat, makuupussit ja pyyhkeet mukaan).

Majoittujille kurssihintaan sisältyy seuraavat ateriapalvelut Otavan Opistolla: pe iltapala, la aamiainen, lounas ja päivällinen sekä su ravitseva aamiainen sekä kahvia/teetä; muualla yöpyjille kurssihintaan sisältyy seuraavat ateriapalvelut Otavan Opistolla: pe iltapala, la lounas ja päivällinen sekä su kahvia/teetä.

Kurssimaksut

Lippu 1: 55€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut ja sänkypaikka)

Lippu 2: 45€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut ja lattiamajoitus; oma patja/alusta, makuupussi ja pyyhkeet mukaan)

Lippu 3: 40/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut; majoitus järjestettävä itse)

Kurssiosallistuminen ja mahdollinen majoitus maksetaan verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä (maksu vahvistaa osallistumisen ja varaa sänkypaikan/lattiapaikan; mikäli maksutapahtuma keskeytetään, osallistumisvahvistus ja petivaraus eivät välity Otavan Opistolle).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 5.10.2018 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Ilmoittautumislinkki on avoinna pe saakka 26.10.2018 ja jälki-ilmoittautuneita otetaan tapahtumaan niin paljon kuin paikkoja riittää.

Huom! Vain yksi ilmoittautuminen/lippu/osallistuja. Ylläpito poistaa mahdolliset päällekkäiset varaukset.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme kurssimaksun ja valitun majoituksen. Maksut palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan koulutuksen. Mahdollisessa peruutustapauksessa osallistuja voi ilmoittaa toisen osallistujan tilalleen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: rooli, peli, larppi, kirjoittaminen, tuotanto, mielikuvitus, historia, scifi, teatteri, naytelma, harrastus

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

Lyhytkurssit
 


Kesäkurssit
 

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su