Koulutuskalenteri

VAKAVA-valmennus 27.3.-20.5.2017 (Otava)

Matka kohti unelmiesi ammattia alkaa täältä! Osallistu VAKAVA 2017 -valmennukseen. VAKAVA on valtakunnallinen kasvatusalan valintayhteisöverkosto. Valtakunnallisella VAKAVA-pääsykokeella haetaan kasvatustieteelliseen tiedekuntaan mm. luokanopettajan, erityisopettajan ja varhaiskasvattajan opintoihin.

Matka kohti unelmiesi ammattia alkaa täältä! Osallistu VAKAVA 2017 -valmennukseemme!

VAKAVA on valtakunnallinen kasvatusalan valintayhteisöverkosto. Valtakunnallisella VAKAVA-pääsykokeella haetaan kasvatustieteelliseen tiedekuntaan mm. luokanopettajan, erityisopettajan ja varhaiskasvattajan opintoihin. Tutustu VAKAVA-yliopistoihin ja niiden koulutusaloihin.

Valmennuksemme tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää pääsykokeeseen tähtäävä luku-urakka muuhun elämään hyödyntämällä sekä etä- että lähitapaamisia. Kaikki etäsessiot saatavilla myös videotallenteina koko kurssin ajan. Säännöllinen, mutta joustava tapa mahdollistaa erilaiset aikataulut valmistautua tehokkaasti.

VAKAVA-valmennus - kepeästi tosissaan!

Aika
27.3.-20.5.2017

Paikka
Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava

Valmennusaikataulu

27.3. klo 10–12 Ennakkotapaaminen etänä 
Alkavan kurssin info ja katsaus hyödyllisiin lukutekniikoihin. Vinkkejä luku-urakan aikataulutukseen ja suunnitteluun. Otetaan käyttöön kurssin suljettu Facebook-tukiryhmä.

28.3. VAKAVA-kokeen aineisto julkaistaan    

31.3.–1.4. Tapaaminen Otavassa    
Tutustutaan Samalta viivalta 11 -pääsykoemateriaaliin: erityisesti teoksen ensimmäisiin artikkeleihin. 31.3. illalla nostatetaan motivaatiota mm. pedagogisen leffaillan parissa. Lähijakso alkaa perjantaina 31.3. klo 12.00 ja päättyy lauantaina 1.4. klo 15.00.  


3.4.–27.4.
Artikkeleiden läpikäynti etänä maanantaisin klo 10–12. Tarkastellaan 1–2 artikkelia, avataan uudet ja haastavat termit, käydään läpi keskeiset sisällöt ja poimitaan pääkohdat.

Kyselytunti etänä torstaisin klo 10–12. Kyselytunnilla mahdollisuus kysyä lisää mieltä askarruttavia kysymyksiä.

28.–29.4. Tapaaminen Otavassa     
Rutkasti harjoitusta monivalintakokeeseen. Myös kenraaliharjoituskoe, joka on laadittu vuoden 2017 aineistosta VAKAVAn tapaan monivalintana. Viime hetken treenausta ja täsmäapua yhdessä! Lähijakso alkaa perjantaina 28.4. klo 12.00 ja päättyy lauantaina 29.4. klo 15.00.

3.5. VAKAVA-koe    

20.5. Tapaaminen Otavassa klo 10.00-15.00.     
Yksin ja ryhmässä toteutettaviin haastatteluihin ja soveltuvuuskoetilanteisiin valmistautumista, mukana mm. kokenut OKL:n pääsykoehaastattelija. 


Valmennuksen yhteyshenkilöt
Aki Luostarinen, aki.luostarinen@otavanopisto.fi tai p. 050 3117255
Iida-Maria Peltomaa, iida-maria.peltomaa@otavanopisto.fi tai p. 050 360 3773

Hinnat

  • Hintaryhmä A: 170 € / hlö (sis. valmennuksen verkossa ja osallistumisen lähipäiviin)
  • Hintaryhmä B: 210 € / hlö (sis. valmennuksen ja majoituksen 31.3.-1.4. ja 28.-29.4.; majoitus 2-4 hengen huoneissa)


Otavan Opistolla on mahdollista ruokailla omakustanteisesti perjantaina klo 14 saakka (maksuvälineinä käyvät pankki- ja luottokortti tai käteinen) ja lisäksi Otavan Opiston vieressä on lähikaupat ja ravintola, joista voi ostaa omia eväitä.

Lisätietoja
kurssit@otavanopisto.fi tai p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen
Kurssille ilmoittaudutaan 6.3.2017 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (50€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 6.3.2017 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet kurssimaksusta (varausmaksu huomioidaan osana kurssimaksua).

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: vakava, kasvatustieteellinen, opettaja, opetus, valintakoe, pääsykoe, luokanopettaja, erityisopettaja, varhaiskasvattaja

Tulevia koulutuksia

23 syys

Kepparikurssi 23.-24.9.2017 (Otava)

Nyt laukkaavat ratsut reimat Otavassa! Kurssilla ommellaan peruskeppari ja valmistetaan varusteita kierrätysmateriaaleista. Viikonlopullinen laatuaikaa ja yhdessätekemistä hyvän hevosharrastuksen parissa! Keppareilla on taipumus lisääntyä... talliisi saattaa taitojen karttuessa karauttaa issikoita, suomenhevosia, norjanvuonohevosia, arabianhevosia.... Laumaeläimet kun nääs tarvitsevat seuraa. Lue lisää

6 loka

Itkuvirsikurssi: Tunteiden ilmaisua sanoin ja melodioin 6.-8.10.2017 (Otava)

Itkuvirsien ikivanha perinne, äänellä itkeminen, palvelee myös nykyajan kiireisiä, ahdistuneita ja tunteitaan peitteleviä kanssakulkijoita. Ääneen lausutut sanat ja melodinen itku hoitavat, lohduttavat ja kannattelevat elämän solmukohdissa. Kurssilla tutustutaan itkuvirsiperinteeseen ja harjoitellaan itkuprosessia luottauksellisessa ilmapiirissä kukin kurssilainen omien aiheidensa parissa. Lue lisää

17 marras

Joulupukkien valmennuskurssi 17.-19.11.2017 (Otava)

Haluatko jakaa jouluiloa ympärillesi ja toimia Joulupukin tai Joulumuorin lähettiläänä tai kenties vaikkapa Joulutontun apulaisena? Kurssilla mm. kehitetään esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja, syvennytään äänenkäyttöön ja äänihuoltoon, pohditaan syitä esiintymisjännitykseen ja luikautetaan joululauluja Joulupukkikaraokessa. Lue lisää

18 marras

Wanhanajan ohraryynimakkarat joulupöytään 18.-19.11.2017 (Otava)

Kurssilla valmistetaan wanhanajan ohraryynimakkaroita ihan alusta pitäen perinnereseptin mukaan – paitsi, että ne sulavat suussa ja virittävät luontevasti joulutunnelmaan, ne sopivat myös mainiosti jouluviemisiksi tai myyjäisten vetonaulaksi. Pikkujoulukauden voi kätevästi aloittaa yhdessä vaikka makkaratalkoilla! Kurssin päätteeksi laskeudumme yhdessä joulunaikaan wanhanajan jouluaterialla. Lue lisää

27 tammi

Klassisen jazzin talvileiri 27.-28.1.2018

Klassisen jazzin talvileirillä keskitytään svengaavaan yhtyesoittoon ja luontevaan esiintymiseen - ja lauantaina jamitellaankin sitten illan hämyssä jo vapautuneesti Kartanon tunnelmallisessa kellaribaarissa. Lue lisää


Tulevia koulutuksia

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su
23 syys

Kepparikurssi 23.-24.9.2017 (Otava)

Nyt laukkaavat ratsut reimat Otavassa! Kurssilla ommellaan peruskeppari ja valmistetaan varusteita kierrätysmateriaaleista. Viikonlopullinen laatuaikaa ja yhdessätekemistä hyvän hevosharrastuksen parissa! Keppareilla on taipumus lisääntyä... talliisi saattaa taitojen karttuessa karauttaa issikoita, suomenhevosia, norjanvuonohevosia, arabianhevosia.... Laumaeläimet kun nääs tarvitsevat seuraa. Lue lisää


Haetko uutta alkua? Tule opiskelemaan Otavan Opistoon!