Koulutuskalenteri

Tulevia koulutuksia
 

Ulkosuomalaisten nuorten kesäleiri 6.-12.8.2018 (Otava)

Ulkosuomalaisten nuorten toiminnallinen kesäleiri, jolloin poraudumme suomalaisuuden ytimeen!

Mietitkö koskaan millä tavoin elämäsi olisi erilaista Suomessa tai toivotko tilaisuutta olla viikon verran Suomessa suomalaisena? Haaveiletko opiskelusta tai työpaikasta Suomessa?

Otavan Opisto järjestää 6.-12.8.2018 ulkosuomalaisille nuorille toiminnallisen kesäleirin, jonka aikana kaikki leiriläiset pääsevät haukkaamaan palan Suomea.  Viikon aikana sukellamme suomen kieleen ja tutustumme samalla suomalaiseen luontoon, kulttuuriin, yhteiskuntaan ja historiaan – ja tietenkin paistamme karjalanpiirakoita ja mustikkapiirakkaa iltapäiväkahville.

Leirillä opetetaan aamupäivisin suomea kahdessa eri ryhmässä – toisessa ryhmässä kokoontuvat hieman suomea puhuvat/kirjoittavat ja toisessa ryhmässä joustavasti suomea puhuvat/kirjoittavat. Oppituntien jälkeen poraudumme suomalaisuuden ytimeen ulkoilun ja liikunnan parissa onkimista ja saunomista tietenkään unohtamatta. Päivällisen jälkeen istahdamme suomalaisen elokuvan tai musiikin äärelle ja rohkeimmat ratkovat visaisia pähkinöitä Suomi-tietokilpailussa.  Leirin aikana teemme myös retkiä Otavan Opiston lähistölle.

Leiriläiset kokoavat viikon varrella oman videopäiväkirjan ohjeistetusti ja poimivat samalla mukaansa kesäisiä tuokiokuvia Suomesta kotiin viemisiksi.

Leirikielenä on ensisijaisesti suomi, mutta englantia voidaan käyttää tarvittaessa apukielenä esim. ohjeistuksissa. Leiri on suunnattu 15-vuotialle tai sitä vanhemmille nuorille.

Leiri sisältää kaikille ilmoittautuneille lähetettävän ennakkotehtävän, joka johdattelee osallistujat mukaviin leiritunnelmiin jo kotimaassa. Leirille avataan ennen leiriä myös oma suljettu Facebook-ryhmä, jossa voimme tutustua toisiimme ja vaihtaa kuulumisia jo ennen leiriä.

Suomeen matkustaminen kannattaa aina!

Aika

maanantai 6.8.2018 - sunnuntai 12.8.2018

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Leiriaikataulu

Leiri alkaa maanantaina 6.8.2018 klo 10.00 ja päättyy sunnuntaina 12.8.2018 klo 15.00.

Leirin ohjaaja ja opettajat

Leirin ohjaajana toimii Otavan Opiston yhteisöpedagogi Niko Kaunisto, jota avustaa Otavan Opiston henkilökunta kulloisenkin aihepiirin ja tehtäväalueen mukaisesti. Suomen kielen opetuksesta vastaavat Otavan Opiston suomen kielen opettajat Ulla Pakkanen ja Natalia Kelkka. Ulkosuomalaisuuden erityspiirteisiin leirillä johdattelee opetus- ja ohjauskoordinaattori Enrique Tessieri.

Vapaa-ajan ohjelman toteutukseen osallistuvat yhteisöpedagogin ohella Otavan Opiston henkilökunta tarpeen mukaan.

Hinta

Kurssin hinta on 960€/hlö (sis. opetuksen, vapaa-ajan ohjelman ruokailuineen ja kuljetuksineen, täyshoitoruokailut ja majoituksen Otavan Opiston asuntolassa kahden hengen huoneessa).

Ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (200€/ilmoittautunut), jolla varataan leiripaikka ja majoitus; mikäli maksutapahtuma keskeytetään, varaustiedot eivät siirry sähköisesti Otavan Opistolla.

Leirinmaksun loppuosa veloitetaan ilmoittautumisajan 30.4.2018 jälkeen.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi, p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 30.4.2018 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (200€/ilmoittautuminen).

Maksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan leirin.

Mahdollisessa osallistujan peruutustapauksessa ilmoittautunut voi ilmoittaa toisen osallistujan tilalleen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: ulkosuomalainen, nuori, kesä, leiri, luonto, metsä, järvi, mansikka, mustikka, Suomi, kotimaa, suku, perhe

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

Lyhytkurssit
 


Kesäkurssit
 

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su