Koulutuskalenteri

Tulevia koulutuksia
 

Sosiaalisen median yhteisömanagerin peruskurssi 13.9.2018 - 15.2.2019

Löydä oma soundisi somessa ja tuota kiinnostavaa sisältöä kanaviisi!

Otavan Opiston suosittu sosiaalisen median yhteisömanagerin peruskurssi starttaa jälleen 13.9.2018!  Kurssilla käydään läpi sosiaalisen median perusperiaatteita sekä tehdään jokaiselle osallistujalle oma sosiaalisen median strategia vuodelle 2018–2019 sisältösuunnitelmineen.

“Jaan kiitosta kouluttajan selkeästä tavasta tuoda asioita esille, ei kikkailua tai hienostelua. Rento tyyli, joka rohkaisi kysymään tyhmiäkin kysymyksiä.”

Kurssi sisältää kuusi koulutuspäivää 13.9.2018 - 15.2.2019. Koulutuspäiviin valmistaudutaan ennakkotehtävien avulla. Koulutuspäiviltä jokainen vie mukanaan valitsemiaan asioita ja ottaa niitä käyttöönsä omassa toiminnassaan. Ensimmäisen moduulin koulutuspäivät järjestetään Otavan Opistolla Mikkelissä ja seuraavat koulutuspäivät Helsingissä.

Koulutus vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä odotuksia asiakkailla on sosiaalisesta mediasta?
 • Miten asiakasta palvellaan sosiaalisessa mediassa?
 • Missä kanavissa minun pitää olla läsnä?
 • Miten voin hyödyntää eri kanavien ominaisuuksia?
 • Miten saan sosiaalisessa mediassa keskustelua aikaan?
 • Millaisia sisältöjä minun kannattaisi tehdä?
 • Kuinka ryhmiä voidaan hyödyntää?
 • Kuinka voin osallistaa ja kehittää toimintaa somessa yhdessä asiakkaitteni kanssa?
 • Kuinka sosiaalinen media on osa myyntiä ja markkinointia?

“Monipuolista tekemistä: luentoa, kuulijoiden aktivoimista, kysymyksiä, käsillä tekemistä, aitoa kiinnostusta osallistujia kohtaan.”

Koulutus sopii henkilölle, joka

 • ylläpitää yrityssivuja ja ryhmiä työssään
 • päivittää harrastustoiminnassa sosiaalisen median kanavia
 • on esim. Facebook-ryhmän ylläpitäjä
 • vastaa urheiluseuran, järjestön tms. somesta
 • on yrittäjä ja vastaa yrityksensä somekanavista
 • työnkuvaan voivat kuulua mm. asiakkuudet, asiakaspalvelu, asiakasviestintä, markkinointi ja myynti
 • on ylläpitänyt kanavia, mutta haluaa nyt oppia tekemään pitkäjänteistä ja tavoitteellista somea ja nostaa tekemisen uudelle tasolle.

Kurssilla ei opetella perustamaan tai käyttämään sosiaalisen median kanavia. Lähtökohtana on, että jokainen osaa julkaista päivityksiä sosiaaliseen mediaan ja on kokeillut maksettua mainontaa sosiaalisessa mediassa.

Kurssiin sisältyyy myös osallistujille lähetettävä ennakkotehtävä valmisteltavaksi ennen kolutuksen alkua.

Ajankohta

13.9.2018 – 15.2.2019

Paikka

Otavan Opisto Otavantie 2 B, 50670 Otava (Mikkeli)/Helsinki

Kurssiaikataulu

1.  moduuli to-pe 13.-14.9.2018: Kohderyhmä ja sisällöt (Otava/Mikkeli)

 • Ensimmäisessä moduulissa tehdään kohderyhmäanalyysit ja kanava-analyysit omista kanavista ja peilataan niitä sosiaalisen median trendeihin

2. moduuli to 18.10.2018: Tavoitteet ja mittaaminen (Helsinki)

 • Toisessa moduulissa luodaan jokaiselle relevantit tavoitteet, jotka on mahdollista toteuttaa. Tavoitteena on nostaa osallistujien sosiaalisen median kanavat seuraavalle tasolle.

3. moduuli ti 13.11.2018:  Kuva- ja videosisällöt (Helsinki)

 • Videot toimivat jokaisessa sosiaalisen median kanavassa. Koulutuksessa kuvataan ja editoidaan videoita mobiililaitteilla ja tutustutaan somekanavien Stories- ja Live-ominaisuuksiin.

4. moduuli ma 14.1.2019: Osallistaminen ja vuorovaikutus (Helsinki)

 • Sosiaalisen median ytimessä on yhteisöllisyys, vuorovaikutus ja asiakaspalvelu. Koulutuksessa pohditaan, miten kukin voi ottaa huomioon nämä elementit omassa tekemisessään.

5. moduuli pe 15.2.2019: Yhteenveto ja reflektio (Helsinki)

 • Viimeisellä kerralla tarkastellaan dataa, tehtyjä kokeiluja ja sitä, mitä ollaan opittu. Koulutuksessa päätetään seuraavat stepit, joilla somessa jatketaan.

Laajuus

Kurssin laajuus on 16 ov.

Kouluttajat

Vastaavana kouluttaja Johanna Hytönen. Johanna on koordinoinut Otavan Opiston yhteisömanagerikursseja useita vuosia. Johanna toimii tällä hetkellä Vuorovaikutustoimisto Siliä Oy:ssä, joka kouluttaa sosiaalisen median vuorovaikutustaitoja ja yhteisömanagerointia sekä tuottaa sosiaalisen median sisältöjä videon, kuvan, tekstin ja vaikuttajayhteistöiden keinoin.

Sara Miesmaa ja Jenna Ojala

Sara ja Jenna ovat Vuorovaikutustoimisto Siliä Oy:n Online Media Producereita, jotka vastaavat useiden eri sosiaalisen median sivustojen ja yhteisöjen ylläpidosta. Saralla on hyppysissä useiden kuluttaja ja B2B kanavien vuorovaikutus. Jenna on osallistamisen, livelähetysten ja visuaalisen viestinnän maestro.

Hinta

Kurssin hinta on 425€/hlö (sis. koulutus ja kahvit) Huom! majoitus ja ruokailut erikseen.

Kurssiosallistuminen varataan maksamalla varausmaksu (100€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä joko välittömästi verkkopankissa tai laskulla; jäljelle jäävä kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan ennen kurssin alkua.

Maksut voi maksaa myös kurssin ensimmäisen lähijakson aikana Otavan Opistolla käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla (kulttuuri) tai Smartum-kulttuuriseteleillä. Kysy lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 10 sitovasti ilmoittautunutta osallistujaa.

Majoitus

Majoittumismahdollisuus Otavan Opistolla (1hh/50€/yö tai 2hh/25 €/yö, sis. aamiainen); tiedustele vapaita huoneita hyvissä ajoin ennen kurssin alkua, kurssit@otavanopisto.fi

Lisätiedot

Lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi tai puh. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 24.8.2018 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 24.8.2018 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 • Paikka:

  Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli) / Helsinki (eri kohteet)

Tagit: some, yhteiso, yllapito, netti, markkinointi

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

Lyhytkurssit
 


Kesäkurssit
 

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su