Koulutuskalenteri

Mehiläishoidon ammatilliset perusteet 10.10.2017 – 1.8.2018 (Otava)

Mehiläishoidon ammatilliset perusteet -koulutus on suunnattu hunajan tuotannosta kiinnostuneille. Koulutuksen perusteella voi edetä ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen tai sopivan omaehtoisen kehitysajan jälkeen osallistua suoraan ammattitutkinnon näyttöihin.

Mehiläishoidon ammatilliset perusteet -koulutus on suunnattu hunajan tuotannosta kiinnostuneille. Koulutus antaa perusteet omaehtoiseen kehittymiseen edetä ammatilliseen mehiläishoitoon. 

Opiskelu perustuu henkilökohtaiseen kehittymiseen mehiläistarhaajana ja jokainen opiskelija tekee perusteellisen suunnitelman omasta tiestään mehiläistarhaajaksi. Suunnitelma perustuu ”Mehiläistie” -työkaluun, joka on kehitetty ja testattu vuosien ajan ammattimaisuuteen valmentavissa koulutusprosesseissa.

Opiskelijat voivat kuulua kurssille perustettaviin suljettuihin some-yhteisöihin, joiden kautta mehiläishoitoon liittyvän tiedon jakaminen tapahtuu jatkuvasti ja viiveettä. Verkkoympäristössä on myös omalle koneelle ladattavaa opetusaineistoa sekä ohjeistusta etätehtäviä varten.

Kaikkien opintojaksojen välillä on itsenäisiä etätehtäviä, jotka palvelevat opiskelijan oman mehiläishoidon kehittymistä. Kaikki etätehtävät käsitellään myös kahdenvälisesti ja vuorovaikutteisesti, jolloin oma mehiläishoidon kehittämissuunnitelma rakentuu realistisesti ja asiantuntijan avustamana.

Koulutuksen perusteella voi edetä ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen tai sopivan omaehtoisen kehitysajan jälkeen osallistua suoraan ammattitutkinnon näyttöihin.

Osallistumisen edellytykset

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta mehiläistarhauksesta, mutta toki se on eduksi. Jokaiselle opintojaksolle tulee osallistua, jotta riittävä määrä kontaktiopetusta ja siihen liittyviä havainnollistamisharjoituksia sisältyisi opintoihin.

Verkkotyöskentelyn perustaidot kuten sähköposti käyttö, internetin selaaminen sekä tiedostojen tallennus ja kirjoittaminen ovat lähes välttämätön edellytys koulutukseen osallistumiselle.

Tärkein edellytys on halu aloittaa tai jatkaa omaa mehiläistarhausta. Tähän liittyy myös mahdollisuus hankkia omia mehiläisiä ja laajentaa tarhausta oman tavoitteen mukaan.

Koulutukseen haetaan alla olevalla sähköisellä lomakkeella ja koulutus toteutetaan, mikäli koulutuksessa aloittaa sitovasti vähintään 12 opiskelijaa. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille viimeistään vkolla 37/17 (11.-15.9.2017).

Laajuus

Koulutuksen laajuus on 5 ov.

Koulutuksen aikataulu

  • työpaja ti-ke 10.-11.10.2017

Mehiläishoitajan tie

  • 2. työpaja ti-ke 12.-13.12.2017

Tuotantovälineet ja hoitokauden työt

  • 3. työpaja ti-ke 20.-21.2.2018                                                                         

Kohti ammattimaisuutta

  • 4. työpaja ti-ke 8.-9.5.2018

Mehiläisten hoito käytännössä (harjoittelu mehiläispesillä)

  • 5. työpaja ti-ke 31.7-1.8.2018

            Mehiläisten hoito käytännössä (harjoittelu mehiläispesillä)

Koulutukseen sisältyy myös oman tuotannon kehittämissuunnitelman laatiminen ja aiheeseen liittyvät verkko-opinnot työpajojen välillä.

Opetus ja ohjaus

Koulutuksen opetuksesta ja ohjauksesta vastaa Lauri Ruottinen, Hunajaluotsi Oy.

Hinta

Koulutuksen hinta on 1 450 €/hlö (sis. lähiopetuksen ja etäohjauksen ja ohjelmaan kuuluvat ruokailut koulutuksen lähijaksoilla; mahdollinen majoitus erikseen).

Majoitus

Tiedustele majoittumismahdollisuutta kurssipäivinä Otavan Opiston asuntolassa (1hh/50€/yö/hlö tai 2hh/25€/yö/hlö; sis. aamiainen).

Lisätietoja

Koulutuksen toteuttaminen: kurssit@otavanopisto.fi tai puh. 044794 3565              Koutuksen sisältöön liittyvät asiat: lauri.ruottinen@hunajaluotsi.fi

Hakeminen

Hakuaika päättyy 1.9.2017. Kurssille haetaan sähköisellä lomakkeella 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja koulutukseen hyväksymisen jälkeen veloitamme varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan koulutuksen.

Hakuajan päättymisen ja hyväksytyksi tulemisen jälkeen 1.9.2017 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: mehiläinen, kukka, tarhaus, sivuelinkeino, pesä, hunaja, linko, maatila, maaseutu, lisätulo, harrastus

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su