Koulutuskalenteri

Tulevia koulutuksia
 

Luova lähi- ja maisemakuvaus 7.-9.6.2019 (Otava)

 Tule oppimaan luovaa lähi- ja maisemakuvausta, inspiroitumaan uusista luontokuvauksen ja oman luovuutesi ilmaisutavoista upeissa Etelä-Savon maisemissa ja alkukesän väriloistossa!

Maisemakuvauksessa kohtaavat kuvaajan omat tunnetilat, maiseman ”persoonallisuus” ja sään vaihtelu. Parhaimmillaan nämä kohtaamiset välittyvät kuvan kautta katsojalle saaden aikaiseksi vahvan tunne-elämyksen. Kaiken ei tarvitse olla seesteistä tai edes kaunista.

Kuvaamme Etelä-Savossa ja Saimaan hienoissa koski- ja järvimaisemissa ja tunnelmissa päivä- ja yöaikaan. Erityisesti aamuyön tunnit järvien rannoilla usvaisessa metsässä ovat aina huikea kokemus.

Kuvaustyöskentelyyn käymme käsiksi luentojen, käytännön harjoittelun ja henkilökohtaisen ohjauksen avulla. Opettelemme säätämään kuvat näyttämään hyviltä myös Instagramissa, Facebookissa ja muualla some-maailmassa.

Kurssin aikana käymme läpi maisemakuvauksen eri tekniikoita ja tyylisuuntia ja opetuksessa käytetään esimerkkeinä myös vanhojen mestarikuvaajien teoksia meiltä ja muualta.

Tutuiksi tulevat myös maisemakuvauksen nykytekniikat kuten suotimet, HDR, panoraamakuvaus ja timelapse-tekniikka. Hyödynnämme maisemakuvauksessa kurssilaisten omien kameroiden asetuksia kuten monivalotusta.

Lähi- ja makrokuvaus avaa luonnon pienimmät ja herkimmät yksityiskohdat, muodot, värit, tunnelmat sekä eläin- ja kasvilajit laajemmassa perspektiivissä. Kuvauskohteina voivat olla hyönteiset, kasvit, kukinnot, vesipisarat ja oikeastaan ihan mikä vain luonnossa! Mielikuvituksella ei ole rajoja!

Kurssilla tutustutaan lähikuvauskalustoon: jalustoihin, loittorenkaisiin, lähikuvaus- objektiiveihin ja muihin kuvaamiseen tarvittavaan välineistöön. Teoriaosuudessa käydään läpi myös perusasioita kuten syvyysterävyyden hallinta eri polttoväleillä.

Kukin kurssilainen saa kuvaamastaan kuvamateriaalista palautteen. Kurssin aikana suoritetaan kurssimateriaalia syventävä kurssitehtävä ja voit tuoda mukanasi myös aiemmin kuvaamaasi materiaalia.

Aika

7.-9.6.2019

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssiaikataulu

perjantai 7.6.2019 klo 17.00 – 21.00
lauantai 8.6.2019 klo 9.00 – 16.00 - päättyy kunkin oman kuvausaikataulun mukaan
sunnuntai 9.6.2019 klo 9.00 – 14.00

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen, Suomen Luontokuvausinstituutti

Hinta

Kurssin hinta on 245€/hlö (sis. opetus ja kurssiohjelman mukaiset ruokailut).  Huom! majoitus erikseen.

Kurssiosallistuminen varataan maksamalla varausmaksu (100€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä; jäljelle jäävä kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen. Kurssi voi myös maksaa pankki- tai luottokortilla, ePassilla (kulttuuri) tai Smartum-seteleillä/Saldolla (kulttuuri).

Mitä mukaan kurssille

Tarvitset kurssille oman kameravälineistön, jalustan ja kesäiseen öiseen luontoon sopivan ja säänmukaisen retkivaatetuksen, vedenpitävät kengät sekä kahvi ja/tai ruokatermoksen. Hyttyskarkotetta tarpeen mukaan.

Voit ottaa mukaan kurssille oman kannettavan tietokoneesi, jossa on ennen kurssia asennettuna valmiiksi ”Lightroom Classic CC tai 6” –ohjelma. ”Lightroom” –kokeiluversion (30 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneella.

Voit myös varata Otavan Opiston tietokoneen ja ohjelman käyttöösi kurssin ajaksi.

Majoittuminen

Majoittumismahdollisuus Otavan Opistolla (1hh/50€/hlö/yö tai 2hh/25€/hlö/yö). Majoitusvarauksen voit tehdä ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi , p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 15.5.2019 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan jälkeen 15.5.2019 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: valokuvaus, luonto, kamera, koski, jarvi, maisema, some, facebook, tunnelma, makrokuvaus

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

Lyhytkurssit
 


Kesäkurssit
 

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su