Koulutuskalenteri

Tulevia koulutuksia
 

Lightroom CLASSIC CC /Lightroom CC perusteet 30.10.-1.11.2018 (Otava)

Adobe Lightroom on kätevä valokuvien järjestely- ja käsittelyohjelmisto, joka pitää kaikki kuvasi ajan tasalla ja helposti saatavilla.

Adobe Lightroom Classic CC/Lightroom CC tai aiemmat Lightroom-versiot on kätevä valokuvien järjestely- ja käsittelyohjelmisto, joka pitää kaikki kuvasi ajan tasalla ja helposti saatavilla. Löydät vanhatkin kuvat nopeasti kuva-arkistostasi, koska voit hakea niitä mm. avainsanan tai päivämäärän perusteella.

Tai jos kuvasi eivät näytäkään enää sellaisilta kuin ne kuvaustilanteessa olivat, Lightroomin avulla voit helposti raikastaa kuviesi värejä, poistaa häiritseviä kohteita tai herättää tylsät kuvat henkiin uusilla säädöillä.

Kurssi soveltuu niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin kuvaajille.

Sisältö

Kurssin aikana käymme läpi ohjelman perusominaisuudet  käytännönläheisten esimerkkien avulla ja selvitämme mihin kaikkeen Lightroom taipuu.

 • kuvien tuonti Lightroomin tietokantaan
 • kuvien arkistointi
 • varmuuskopiointi
 • uudelleen nimeäminen
 • avainsanoitus
 • haku avainsanoilla
 • kuvien merkitsemiseen
 • raw- ja jpg –kuvien peruskuvankäsittely
 • kuvien vienti Lightroomin tietokannasta.

Kurssilla opit tekemään kuvakorjailuja koko- että osakuva-alalle. Lisäksi opettelemme HDR ja panoraama -työkalujen käyttöä. Kurssin aikana kukin kurssilainen voi hahmottaa itselleen oman Lightroom-työnkulun ja sen merkityksen itselleen.

Aika

30.10.-1.11.2018

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssiaikataulu

tiistai 30.10. klo 12.15-15.45
keskiviikko 31.10. klo 8.15-15.45
torstai 1.11. klo 8.15-11.45

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimii Paavo Hamunen, ammattiluontokuvaaja/Suomen Luontokuvausinstituutti.

Hinta

Kurssin hinta on 160€/hlö + mahdolliset ruokailukulut Otavan Opistolla (noin 5 €/ateria).

Kurssiosallistuminen varataan maksamalla varausmaksu (50€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä joko verkkopankissa tai valitsemalla laskuvaihtoehto. jäljelle jäävä kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen.

Mitä mukaan kurssille

Suosittelemme, että otat mukaasi kurssille oman kannettavan tietokoneesi, jossa on ennen kurssia asennettuna valmiiksi ”Lightroom Classic CC tai 6” –ohjelma. ”Lightroom” –kokeiluversion (30 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneella.

Voit myös varata Otavan Opiston tietokoneen ja ohjelman käyttöösi kurssin ajaksi.

Tuo mukanasi kurssille myös muistitikulla raw- tai jpg –kuvatiedostoja työskentelymateriaaliksesi.

Ruokailut ja majoittuminen

Otavan Opistolla on ruokailumahdollisuus kurssin aikana (noin 5 €/ateria). Mahdolliset ruokailut varataan ilmoittautumisen yhteydessä ja maksetaan suoraan Otavan Opiston ruokalaan käteisellä tai pankki/luottokortilla.

Tiedustele majoittumismahdollisuutta Otavan Opistolta ilmottatumislomakkeella (2hh/25€/hlö/yö tai 1hh/50€/hlö/yö).

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi, p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 16.10.2018 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (50€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 16.10.2018 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 • Paikka:

  Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: valokuva, adobe, lightroom, kamera, vari, saato, kuva, valokuvaaja, pimio, objektiivi, maisema, juhla, perhe, eläin, kotka, karhu

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

Lyhytkurssit
 


Kesäkurssit
 

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su