Koulutuskalenteri

Keväinen luontokuvaus & Adobe Lightroom perusteet 17.-18.5.2017

Paras tapa ottaa uusi kesä vastaan on vangita kevään värit, äänet ja tunnelmat kameralla ja tallettaa ne huolellisesti talven varalle. Kurssilla opetetaan luontokuvauksen eri aihealueita, maisema- makro/lähikuvaus, ihminen-/eläin luonnossa sekä muita luontokuvauksen aihealueita teoriassa, kuten eläin ja piilo- kojukuvaus. Lisäksi tutustutaan Adobe Lightroom -ohjelmaan ja muokataan sillä omia kuvia eri käyttötarkoituksiin.

Paras tapa ottaa uusi kesä vastaan on vangita kevään värit, äänet ja tunnelmat kameralla ja tallettaa ne huolellisesti talven varalle.

Kuvauskohteina voivat olla talviunestaan heränneet vuokot, hyönteiset, vesipisarat, jäästä vapautunut virtaava vesi tai vaikkapa kevätillan sininen hetki.  Mielikuvituksella ei ole rajoja keväisessä luonnossa!

Kurssilla perehdytään luontokuvaukseen ammattiluontokuvaajan opastuksessa Otavan Opiston lähimaastossa. Kurssilla opetetaan luontokuvauksen eri aihealueita, maisema- makro/lähikuvaus, ihminen-/eläin luonnossa sekä muita luontokuvauksen aihealueita teoriassa, kuten eläin ja piilo- kojukuvaus.

Kurssin aikana keskustelut luontokuvauksesta rönsyilevät laidasta laitaan, aina kuvien käytöstä kuvien julkaisemiseen ja myyntiin, tekijänoikeuksiin, kameralaitteisiin, luonnontuntemukseen, eri lajien käyttäytymiseen jne. Kurssilaiset voivat ottaa esille myös omia valokuvaukseen liittyviä kiinnostuksen kohteitaan.

Adobe Lightroom CC/6 on valokuvien järjestely- ja käsittelyohjelmisto, jonka avulla voit muokata ja viimeistellä valokuviasi missä ja milloin vain - raikasta kuviesi värejä, poista kuvista häiritseviä kohteita tai herätä tylsät kuvat henkiin uusilla säädöillä.

Kurssin aluksi kerrataan ohjelman keskeisimmät toiminnot ja kurssin päätteeksi kurssilaiset voivat työstää ohjelman avulla kurssin aikana ottamiaan kuvia erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Kenelle

Kurssi soveltuu jo perusasiat hallitseville valokuvaajille, jotka haluavat syventyä lähemmin luontokuvaamiseen sekä arkistoida ja muokata kuviaan Adobe Lightroom –ohjelmiston avulla.

Aika

17.-18.5.2017

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssiaikataulu

keskiviikko 17.5.2017 klo 8.15 – päättyy kunkin oman kuvausaikataulun mukaan
torstai 18.5.2017 klo 8.15 – 19.00

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen.

Hinta

Kurssin hinta on 180€/hlö (sis. opetus ja kurssiohjelman mukaiset ruokailut).  Huom! majoitus erikseen.

Kurssiosallistuminen varataan maksamalla varausmaksu (50€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä; jäljelle jäävä kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen. Kurssi voi myös maksaa pankki- tai luottokortilla, E-passilla, Smartum-seteleillä/mobiilipalvelulla.

Mitä mukaan kurssille

Tarvitset kurssille oman kameravälineistön, jalustan (jos omistat sellaisen) ja keväiseen luontoon sopivan säänmukaisen retkivaatetuksen sekä kahvi ja/tai ruokatermoksen.

Otavan Opistolla on käytössäsi tietokone, johon on ladattu valmiiksi tarvittava ohjelma kuvien käsittelyä ja muokkausta varten, mutta voit halutessasi tuoda myös oman kannettavan tietokoneesi ja ohjelman kurssille.

Majoittuminen

Tiedustele majoittumismahdollisuutta erikseen Otavan Opistolta (1hh/40€/hlö/yö, sis. aamupala tai 2hh/20€/hlö/yö, sis. aamupala).

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi, p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 5.5.2017 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Huom! Vapaita paikkoja voi kysyä kurssin alkamiseen saakka.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (50€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 5.5.2017 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: valokuva, kamera, luonto, kevät, kasvi, hyönteinen, aurinko, vesi, jää, karhu, kotka

Tulevia koulutuksia

23 syys

Kepparikurssi 23.-24.9.2017 (Otava)

Nyt laukkaavat ratsut reimat Otavassa! Kurssilla ommellaan peruskeppari ja valmistetaan varusteita kierrätysmateriaaleista. Viikonlopullinen laatuaikaa ja yhdessätekemistä hyvän hevosharrastuksen parissa! Keppareilla on taipumus lisääntyä... talliisi saattaa taitojen karttuessa karauttaa issikoita, suomenhevosia, norjanvuonohevosia, arabianhevosia.... Laumaeläimet kun nääs tarvitsevat seuraa. Lue lisää

6 loka

Itkuvirsikurssi: Tunteiden ilmaisua sanoin ja melodioin 6.-8.10.2017 (Otava)

Itkuvirsien ikivanha perinne, äänellä itkeminen, palvelee myös nykyajan kiireisiä, ahdistuneita ja tunteitaan peitteleviä kanssakulkijoita. Ääneen lausutut sanat ja melodinen itku hoitavat, lohduttavat ja kannattelevat elämän solmukohdissa. Kurssilla tutustutaan itkuvirsiperinteeseen ja harjoitellaan itkuprosessia luottauksellisessa ilmapiirissä kukin kurssilainen omien aiheidensa parissa. Lue lisää

17 marras

Joulupukkien valmennuskurssi 17.-19.11.2017 (Otava)

Haluatko jakaa jouluiloa ympärillesi ja toimia Joulupukin tai Joulumuorin lähettiläänä tai kenties vaikkapa Joulutontun apulaisena? Kurssilla mm. kehitetään esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja, syvennytään äänenkäyttöön ja äänihuoltoon, pohditaan syitä esiintymisjännitykseen ja luikautetaan joululauluja Joulupukkikaraokessa. Lue lisää

18 marras

Wanhanajan ohraryynimakkarat joulupöytään 18.-19.11.2017 (Otava)

Kurssilla valmistetaan wanhanajan ohraryynimakkaroita ihan alusta pitäen perinnereseptin mukaan – paitsi, että ne sulavat suussa ja virittävät luontevasti joulutunnelmaan, ne sopivat myös mainiosti jouluviemisiksi tai myyjäisten vetonaulaksi. Pikkujoulukauden voi kätevästi aloittaa yhdessä vaikka makkaratalkoilla! Kurssin päätteeksi laskeudumme yhdessä joulunaikaan wanhanajan jouluaterialla. Lue lisää

27 tammi

Klassisen jazzin talvileiri 27.-28.1.2018

Klassisen jazzin talvileirillä keskitytään svengaavaan yhtyesoittoon ja luontevaan esiintymiseen - ja lauantaina jamitellaankin sitten illan hämyssä jo vapautuneesti Kartanon tunnelmallisessa kellaribaarissa. Lue lisää


Tulevia koulutuksia

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su
23 syys

Kepparikurssi 23.-24.9.2017 (Otava)

Nyt laukkaavat ratsut reimat Otavassa! Kurssilla ommellaan peruskeppari ja valmistetaan varusteita kierrätysmateriaaleista. Viikonlopullinen laatuaikaa ja yhdessätekemistä hyvän hevosharrastuksen parissa! Keppareilla on taipumus lisääntyä... talliisi saattaa taitojen karttuessa karauttaa issikoita, suomenhevosia, norjanvuonohevosia, arabianhevosia.... Laumaeläimet kun nääs tarvitsevat seuraa. Lue lisää


Haetko uutta alkua? Tule opiskelemaan Otavan Opistoon!