Koulutuskalenteri

Keväinen luontokuvaus & Adobe Lightroom perusteet 17.-18.5.2017

Paras tapa ottaa uusi kesä vastaan on vangita kevään värit, äänet ja tunnelmat kameralla ja tallettaa ne huolellisesti talven varalle. Kurssilla opetetaan luontokuvauksen eri aihealueita, maisema- makro/lähikuvaus, ihminen-/eläin luonnossa sekä muita luontokuvauksen aihealueita teoriassa, kuten eläin ja piilo- kojukuvaus. Lisäksi tutustutaan Adobe Lightroom -ohjelmaan ja muokataan sillä omia kuvia eri käyttötarkoituksiin.

Paras tapa ottaa uusi kesä vastaan on vangita kevään värit, äänet ja tunnelmat kameralla ja tallettaa ne huolellisesti talven varalle.

Kuvauskohteina voivat olla talviunestaan heränneet vuokot, hyönteiset, vesipisarat, jäästä vapautunut virtaava vesi tai vaikkapa kevätillan sininen hetki.  Mielikuvituksella ei ole rajoja keväisessä luonnossa!

Kurssilla perehdytään luontokuvaukseen ammattiluontokuvaajan opastuksessa Otavan Opiston lähimaastossa. Kurssilla opetetaan luontokuvauksen eri aihealueita, maisema- makro/lähikuvaus, ihminen-/eläin luonnossa sekä muita luontokuvauksen aihealueita teoriassa, kuten eläin ja piilo- kojukuvaus.

Kurssin aikana keskustelut luontokuvauksesta rönsyilevät laidasta laitaan, aina kuvien käytöstä kuvien julkaisemiseen ja myyntiin, tekijänoikeuksiin, kameralaitteisiin, luonnontuntemukseen, eri lajien käyttäytymiseen jne. Kurssilaiset voivat ottaa esille myös omia valokuvaukseen liittyviä kiinnostuksen kohteitaan.

Adobe Lightroom CC/6 on valokuvien järjestely- ja käsittelyohjelmisto, jonka avulla voit muokata ja viimeistellä valokuviasi missä ja milloin vain - raikasta kuviesi värejä, poista kuvista häiritseviä kohteita tai herätä tylsät kuvat henkiin uusilla säädöillä.

Kurssin aluksi kerrataan ohjelman keskeisimmät toiminnot ja kurssin päätteeksi kurssilaiset voivat työstää ohjelman avulla kurssin aikana ottamiaan kuvia erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Kenelle

Kurssi soveltuu jo perusasiat hallitseville valokuvaajille, jotka haluavat syventyä lähemmin luontokuvaamiseen sekä arkistoida ja muokata kuviaan Adobe Lightroom –ohjelmiston avulla.

Aika

17.-18.5.2017

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssiaikataulu

keskiviikko 17.5.2017 klo 8.15 – päättyy kunkin oman kuvausaikataulun mukaan
torstai 18.5.2017 klo 8.15 – 19.00

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen.

Hinta

Kurssin hinta on 180€/hlö (sis. opetus ja kurssiohjelman mukaiset ruokailut).  Huom! majoitus erikseen.

Kurssiosallistuminen varataan maksamalla varausmaksu (50€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä; jäljelle jäävä kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen. Kurssi voi myös maksaa pankki- tai luottokortilla, E-passilla, Smartum-seteleillä/mobiilipalvelulla.

Mitä mukaan kurssille

Tarvitset kurssille oman kameravälineistön, jalustan (jos omistat sellaisen) ja keväiseen luontoon sopivan säänmukaisen retkivaatetuksen sekä kahvi ja/tai ruokatermoksen.

Otavan Opistolla on käytössäsi tietokone, johon on ladattu valmiiksi tarvittava ohjelma kuvien käsittelyä ja muokkausta varten, mutta voit halutessasi tuoda myös oman kannettavan tietokoneesi ja ohjelman kurssille.

Majoittuminen

Tiedustele majoittumismahdollisuutta erikseen Otavan Opistolta (1hh/40€/hlö/yö, sis. aamupala tai 2hh/20€/hlö/yö, sis. aamupala).

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi, p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 5.5.2017 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Huom! Vapaita paikkoja voi kysyä kurssin alkamiseen saakka.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (50€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 5.5.2017 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: valokuva, kamera, luonto, kevät, kasvi, hyönteinen, aurinko, vesi, jää, karhu, kotka

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su

Haetko uutta alkua? Tule opiskelemaan Otavan Opistoon!