Koulutuskalenteri

Art of Hosting – innosta työyhteisösi osallistumaan 15.-17.6.2017

Art of Hosting -koulutuksessa syvennytään osallistavien johtamismenetelmien äärelle ja koulutus on suunnattu palvelemaan erityisesti yritysten, julkisen sektorin organisaatioiden ja muiden työyhteisöjen esimiehiä, HR- ja kehityspäälliköitä, kouluttajia, hanketoimijoita, projektipäälliköitä jne. Tule mukaan oppimaan yhdessä - saat uusia ajatuksia, verkostoja ja käytännön työkaluja työyhteisösi osallistavaan johtamiseen!

Miten rakennan yrityksiä ja työyhteisöjä, joissa kaikki sen jäsenet voivat vaikuttaa lopputulokseen? Kuinka avaan merkityksellisiä keskusteluja, jotka synnyttävät uusia ajattelutapoja ja toimintamalleja?

Tapahtuman kieli on suomi.

Tapahtuman tunniste on #aohfinland

Mihin Art of Hosting -koulutusta tarvitaan?

Ylhäältä alaspäin tapahtuva autoritäärinen johtaminen on väistymässä uudenlaisten johtamisstrategioiden tieltä. Nykyaikaisissa itseohjautuvissa tiimeissä, organisaatioissa ja verkostoissa yhteisön jokainen jäsen on samanaikaisesti vastuussa sekä itsensä että muiden johtamisesta. Tekemisen merkityksellisyys, hyvä vuorovaikutus ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä ovat entistä tavoitelluimpia arvoja yhteisöjen sisällä.

Työyhteisöjen johtamisen haasteisiin onkin siten kyettävä myös vastaamaan nykyaikaisilla osallistavan johtamisen menetelmillä ja konkreettisilla työkaluilla.

Art of Hosting -koulutuksessa syvennytään osallistavien johtamismenetelmien äärelle Otavan Opistolla nyt jo neljättä kertaa. Tule mukaan oppimaan yhdessä - saat uusia ajatuksia, verkostoja ja käytännön työkaluja työyhteisösi osallistavaan johtamiseen!

Millaista  Art of Hosting -koulutus on? 

Koulutus on hyvin käytännönläheistä. Kaikki osallistujat tuottavat omakohtaista sisältöä koulutukseen, ja jokainen pääsee harjoittelemaan osallistavan johtamisen taitoja ja menetelmiä käytännössä. Tunnelma on välitön ja avoin. Kannattaa siis tulla mukaan avoimella mielellä, villasukilla ja hyvällä muistikirjalla varustautuneena!

Kolmeen päivää sisältyy paljon hyviä keskusteluhetkiä merkityksellisistä aiheista. Uusien taitojen oppimisen lisäksi pääset työstämään myös omia ideoitasi, kysymyksiäsi tai projektejasi rennossa ilmapiirissä - innostavaa ja kannustavaa palautetta saat välittömästi vertaisiltasi.

Jokaisen koulutuspäivän jälkeen ohjelma jatkuu illallisen jälkeen illanvietolla, jonka ohjelman luomme yhdessä. Joka päivä lämpiää myös Otavan Opiston asuntolan sauna. Viimeisenä iltana perjantaina 16.6. nautimme illallisen Anttolanhovissa Saimaan rannalla.

Kenelle Art of Hosting -koulutus soveltuu?

Tämänkertainen Art of Hosting -koulutus on suunnattu palvelemaan erityisesti yritysten, julkisen sektorin organisaatioiden ja muiden työyhteisöjen HR- ja kehityspäälliköitä, esimiehiä, kouluttajia, hanketoimijoita, projektipäälliköitä, fasilitaattoreita, muutosagentteja jne.

Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi koulutukseen kaikki, jotka haluavat sukeltaa mielenkiintoiseen osallistavan johtamisen maailmaan.

Haluamme tuoda Art of Hosting -verkoston valtavan annin jokaisen ulottuville ja hyödyttämään suomalaisia työyhteisöjä selkokielellä.

Lue myös:  Fasilitointi – mitä se tarkoittaa?

Mitä saat Art of Hosting -koulutuksesta?

 • Ymmärrät mitä tarkoittaa ”hosting” johtamisen tapana ja filosofiana.
 • Kokoat itsellesi järeän paketin menetelmäosaamista käytännön fasilitointiharjoittelun kautta.
 • Tutustut osallistavan prosessin suunnittelun työkaluihin.
 • Dialogihetkiä ja vertaisoppimista sinulle merkityksellisistä teemoista innostavassa ja taitavassa ryhmässä.
 • Verkostoidut ja luot kontakteja.

Tärkeimpiä menetelmiä ja työkaluja ovat mm.

 • Circle Practice (dialogirinki)
 • Open Space Technology
 • Appreciative Inquiry
 • World Café
 • Pro Action Café
 • Four Fold Practice
 • Chaordic Stepping Stones
 • 8 Breaths of Process Design
 • Työkaluja visuaaliseen dokumentointiin

Art of Hosting

Art of Hosting on globaali verkosto, joka edistää osallistavan johtamisen filosofiaa ja menetelmiä. Itseorganisoituvan verkoston jäsenet hyödyntävät työssään ja kouluttavat dialogipohjaisia fasilitointimenetelmiä osallistavaan ja arvostavaan yhdessä työskentelyyn ja parempaan vuorovaikutukseen. http://www.artofhosting.org

Koulutussisältöön liittyviin kysymyksiin vastaa hosting team (Vilma Mutka, 040 5050 216, vilma.mutka@mukamas.fi).

Koulutustapahtumalle avattu oma Facebook-event  http://bit.ly/aohsuomi_event  ja www-sivusto avataan maaliskuun aikana.

Ajankohta

15.-17.6.2017

Aikataulu

torstai 15.6. klo 11.30 (lounas) – lauantai 17.6. klo 14.00

Paikka

Otavan Opisto Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kouluttajat

Calling/hosting team:

Tiina Hoskari, @kuvitellenellen,  www.kuvitellen.fi

Maija Kotamäki, @MaijaKotamaki, www.kuvitellen.fi  

Miia Maijala, @MaijalaMiia, www.filosofianakatemia.fi 

Vilma Mutka, @VilmaMutka,  www.mukamas.fi

Hinta

Osallistumishinta 490€/hlö (alv 0%) sisältää kolmen päivän koulutuksen ja materiaalin lisäksi majoituksen Otavan Opistolla (2 yötä, 2hh) ja ruokailut. 1 hengen huoneessa hinta on 510€/hlö (alv 0%; 1 hengen huoneita on rajoitetusti). Solumajoitus, jossa solussa kaksi 1 hengen huonetta yhteisellä sisäänkäynnillä 500€/hlö (alv 0%). Koulutukseen osallistuminen ja ruokailut ilman majoitusta 420€/hlö (alv 0%).

Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.

Ruokailut

Osallistumismaksu sisältää täysihoidon (to: lounas & päivällinen, pe: aamiainen, lounas, päivällinen, la: aamiainen, lounas; kahvitaukoja). Ateriat tarjoillaan Otavan Opiston ruokalassa ja perjantai-illan illallinen Anttolanhovissa. Otavan Opiston läheisyydessä palvelevat K-kauppa ja Sale, joista voi halutessaan ostaa omia eväitä.

Ilmoittautuminen

Koulutukseen osallistuminen vahvistetaan maksamalla varausmaksu (100€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin kautta; jäljelle jäävä kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen. Ilmoittautumisen yhteydessä voit pyytää myös laskuttamaan varausmaksun ilmoittautumisen jälkeen.

Maksut voi maksaa myös koulutuksen aikana käteisellä, pankki- tai luottokortilla, Sporttipassilla tai Smartum-kulttuuriseteleillä/mobiilipalvelulla.

Lisätietoja

Koulutuksen järjestelyistä: kurssit@otavanopisto.fi tai puh. 044 794 3565.

Koulutuksen sisällöstä: Vilma Mutka, vilma.mutka@mukamas.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 14.5.2017 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Huom! vapaita paikkoja voi tiedustella kurssin alkuun saakka.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan koulutuksen.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 14.5.2017 tapahtuneesta peruuttamisesta/ kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta. Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 • Paikka:

  Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: art of hosting, johtaminen, ryhmä, työyhteisö, HR, esimies, fasilitointi, osallistaminen, osallistava johtaminen

Tulevia koulutuksia

4 kesä

Rumpukurssi 4.-9.6.2017

Kesän avaa Rumpukurssi, jossa vietetään viikko rytmimusiikin äärellä. Leirivieraaksi saapuu rumpali ja tuottaja Kalle Torniainen ja vierailun aikana kuullaan Kallen mietteitä rumpalin roolista livebändissä, televisiotyöstä ja kuinka erilaisten esiintyjien biisit otetaan haltuun. Nyt alkaa kesäloma tyylillä! Lue lisää

5 kesä

Viestintäleiri koululaisille 5.-11.6.2017

Viestintäleirillä kaikki pääsevät tekemään lehtiä, videoita, radio-ohjelmia, hoitamaan leirin infoa ja tekemään ruokaa. Jokainen osallistuu vuorollaan kaikkeen toimintaan kykyjensä mukaan. Leiri sopii hyvin kaikille 7–15-vuotiaille, alle 10-vuotiaiden toivotaan tulevan leirille huoltajan tai vanhemman sisaruksen kanssa. Mitään erityistaitoja ei tarvita, vain rohkeutta ja iloista mieltä. Silloinhan on jo kesäloma! Lue lisää

9 kesä

Kukkasidonnan peruskurssi 9.-11.6.2017

Sano se kukkasin! Kukkasidonnan peruskurssilla opit kukkasidonnan perustekniikat ja sidontatyylit sekä tutustut kukkasidonnan keskeisiin työvaiheisiin ja välineisiin. Kurssilla harjoitellaan ruusuilla, neilikoilla, krysanteemeilla ja harsokukilla - oletko jo tutustunut kukkakoruihin? Lue lisää

9 kesä

Sukututkimuskurssi: arkistojen aarteita, henkikirjoja ja digitaalisia tietokantoja 9.-11.6.2017 TÄYNNÄ

Oletko jo tehnyt omaa sukututkimusta vai oletko vasta aloittamassa sukusi historian selvittämistä? Kurssilla kertaamme ensiksi sukututkimuksen aloittamiseen liittyviä asioista nykypäivän lähteitä käyttäen. Näin voit tulla mukaan, vaikka olisit vasta aloittelemassa tutkimustasi. Kurssilla pureudumme mm. henkikirjoihin, lainhuutokortistoihin, sotilaslähteisiin ja karttatietokantoihin. Lue lisää

12 kesä

#YOOJOO-kesäpäivät 12.-13.6.2017 (Otava)

Kesäpäivän keskustelutuokioita yksilöllisen oppimisen menetelmää kokeilleille tai aiheesta kiinnostuneille opettajille. Oppiaineesta ja kouluasteesta riippumatta olette kaikki tervetulleita mukaan jakamaan kokemuksia ja saamaan uusia ideoita. Lue lisää

15 kesä

Art of Hosting – innosta työyhteisösi osallistumaan 15.-17.6.2017

Art of Hosting -koulutuksessa syvennytään osallistavien johtamismenetelmien äärelle ja koulutus on suunnattu palvelemaan erityisesti yritysten, julkisen sektorin organisaatioiden ja muiden työyhteisöjen esimiehiä, HR- ja kehityspäälliköitä, kouluttajia, hanketoimijoita, projektipäälliköitä jne. Tule mukaan oppimaan yhdessä - saat uusia ajatuksia, verkostoja ja käytännön työkaluja työyhteisösi osallistavaan johtamiseen! Lue lisää

19 kesä

Pop/jazz-laulukurssi 19.-22.6.2017 TÄYNNÄ

Pop/jazz-laulukurssilla tyyli on vapaa eli ”kaikki käy”. Osanottajilla ei tarvitse olla syvällistä musiikin tuntemusta tai nuotinlukutaitoa, innostus lauluharrastukseen riittää. Kurssilla tutustutaan käytännönläheisellä tavalla laulamisen perusasioihin eli äänen helppoon ja tarkoituksenmukaiseen tuottamiseen. Tavoitteena on löytää uusia ulottuvuuksia jokaisen osallistujan äänestä. Lue lisää

19 kesä

Melodinen bassonsoitto jazzmusiikissa 19.-22.6.2017

Kurssin tarkoituksena on antaa työkaluja walking bass -soiton harjoitteluun. Kurssilla tutustutaan myös soolosoittoon (improvisointiin) rytmiikan ja äänenkuljetuksen keinoin. Kurssi soveltuu kaikille jazzbassonsoitosta kiinnostuneille, joilla on halua kehittää omaa soittoaan seuraavalle tasolle. Aikaisempi kokemus bassonsoitosta on avuksi ja kohtalainen nuotinlukutaito on suositeltavaa. Lue lisää

24 heinä

Klassisen jazzin yhtyesoittokurssi 24.-28.7.2017

Klassisen jazzin yhtyesoittokurssilla perehdytään pienyhtyeissä soittamisen kautta perinteisen jazzmusiikin ohjelmistoon ja tyyleihin. Keskeisessä roolissa on jazzmusiikille ominainen rytmiikka ja sen ymmärtäminen. Leiriviikon päättää Kissajazz, jossa tunnelma on aina katossa! Lue lisää

4 syys

Bändilinja 4.9.2017-25.5.2018

Hae nyt! Bändilinja antaa opiskelijalle kuvan kevyen musiikin ja bänditoiminnan keskeisistä osa-alueista sekä vahvistaa opiskelijan osaamista omien tavoitteiden mukaisesti. Opiskelija voi suuntautua Bändilinjalla joko yhtyesoittoon tai musiikkiteknologiaan. Uutuutena kaikkia projekteja läpäisevänä teemana on syksystä 2017 alkaen elektroninen musiikki. Lue lisää


Tulevia koulutuksia

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su
4 kesä

Rumpukurssi 4.-9.6.2017

Kesän avaa Rumpukurssi, jossa vietetään viikko rytmimusiikin äärellä. Leirivieraaksi saapuu rumpali ja tuottaja Kalle Torniainen ja vierailun aikana kuullaan Kallen mietteitä rumpalin roolista livebändissä, televisiotyöstä ja kuinka erilaisten esiintyjien biisit otetaan haltuun. Nyt alkaa kesäloma tyylillä! Lue lisää

5 kesä

Viestintäleiri koululaisille 5.-11.6.2017

Viestintäleirillä kaikki pääsevät tekemään lehtiä, videoita, radio-ohjelmia, hoitamaan leirin infoa ja tekemään ruokaa. Jokainen osallistuu vuorollaan kaikkeen toimintaan kykyjensä mukaan. Leiri sopii hyvin kaikille 7–15-vuotiaille, alle 10-vuotiaiden toivotaan tulevan leirille huoltajan tai vanhemman sisaruksen kanssa. Mitään erityistaitoja ei tarvita, vain rohkeutta ja iloista mieltä. Silloinhan on jo kesäloma! Lue lisää

9 kesä

Kukkasidonnan peruskurssi 9.-11.6.2017

Sano se kukkasin! Kukkasidonnan peruskurssilla opit kukkasidonnan perustekniikat ja sidontatyylit sekä tutustut kukkasidonnan keskeisiin työvaiheisiin ja välineisiin. Kurssilla harjoitellaan ruusuilla, neilikoilla, krysanteemeilla ja harsokukilla - oletko jo tutustunut kukkakoruihin? Lue lisää


Haetko uutta alkua? Tule opiskelemaan Otavan Opistoon!