Koulutuskalenteri

Tulevia koulutuksia
 

Art of Hosting – Tanssi kaaoksen ja järjestyksen kanssa! 12.-14.6.2019 (Otava)

Tule mukaan oppimaan yhdessä - saat uusia ajatuksia, verkostoja ja käytännön työkaluja matkallesi kohti yhdessäohjautuvampaa yhteisöä!
 • Miten tukea yhdessäohjautuvuutta jatkuvasti muuttuvassa maailmassa?
 • Miten rakennan työyhteisöjä, joissa nautitaan epävarmuudesta ja otetaan vastuuta itsestä ja muista?
 • Kuinka avaan merkityksellisiä keskusteluja, jotka synnyttävät uusia ajattelutapoja ja toimintamalleja?

Monissa työpaikoissa ja organisaatioissa mietitään parhaillaan miten lisätä itseorganisoitumista ja vastuunottoa. Tarvitaan ymmärrystä, mitä tämä tarkoittaa yksilön taitojen, tiimien toimintatapojen ja organisaation rakenteiden kannalta. Ja miten edetä vahvemman yhdessäohjautumisen suuntaan omassa organisaatiossa.

Kesän 2019 Art of Hosting -koulutuksen ensimmäisenä päivänä näkökulmana ovat yksilön itseohjautuvuuden taidot ja toisena päivänä syvennytään tiimien yhdessäohjautumista tukeviin toimintatapoihin. Kolmantena päivänä tutkitaan millaisia mahdollistavia rakenteita koko organisaation tai yhteisön ohjautuminen tarvitsee.

Art of Hosting -koulutuksen rakenne mahdollistaa yhdessä työskentelyn jokaiselle meille tärkeistä aiheista ja kysymyksistä, samalla kun opimme lisää myös itse menetelmistä. Koulutuksen sisältökysymykset tulevat osallistujilta.

Tapahtuman kieli on suomi.

Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa: #aohsuomi ja #aohfinland!

Kenelle?
Tämänkertainen Art of Hosting -koulutus on suunnattu palvelemaan erityisesti yritysten, julkisen sektorin organisaatioiden ja muiden työyhteisöjen HR- ja kehityspäälliköitä, esimiehiä, kouluttajia, hanketoimijoita, projektipäälliköitä, fasilitaattoreita, muutosagentteja jne.

Millaista koulutuksessa on?

Koulutus on hyvin käytännönläheistä. Kaikki osallistujat tuottavat omakohtaista sisältöä koulutukseen ja jokainen pääsee harjoittelemaan osallistavan johtamisen taitoja ja menetelmiä käytännössä. Tunnelma on välitön ja avoin. Kannattaa siis tulla mukaan avoimella mielellä, villasukilla ja hyvällä muistikirjalla varustautuneena!

Kolmeen päivää sisältyy paljon hyviä keskusteluhetkiä merkityksellisistä aiheista. Uusien taitojen oppimisen lisäksi pääset työstämään myös omia ideoitasi, kysymyksiäsi tai projektejasi rennossa ilmapiirissä - innostavaa ja kannustavaa palautetta saat välittömästi vertaisiltasi.

Mitä saat?

 • tilaisuuden myllätä oman työyhteisösi itseohjautuvuuden kehittämistä ison asiantuntijajoukon kanssa
 • kuulla muiden organisaatioiden käytäntöjä itseohjautuvuudesta.
 • oppia fasilitointimenetelmiä (mm. Dialogirinki, Open Space Technology, Appreciative Inquiry, World Café, Pro Action Café, Four Fold Practice, Chaordic Stepping Stones, 8 Breaths of Process Design, Harvesting (työkaluja visuaaliseen dokumentointiin)
 • koota itsellesi järeän paketin menetelmäosaamista käytännön fasilitointiharjoittelun kautta
 • tutustua osallistavan prosessin suunnittelun työkaluihin
 • dialogihetkiä ja vertaisoppimista sinulle merkityksellisistä teemoista innostavassa ja taitavassa ryhmässä
 • tilaisuuden verkostoitua ja luoda kontakteja

Mikä Art of Hosting?
Art of Hosting on globaali verkosto, joka edistää osallistavan johtamisen filosofiaa ja menetelmiä. Itseorganisoituvan verkoston jäsenet hyödyntävät työssään ja kouluttavat dialogipohjaisia  fasilitointimenetelmiä osallistavaan ja arvostavaan yhdessä työskentelyyn ja parempaan vuorovaikutukseen. www.artofhosting.org

Katso kuvia aiemmasta tapahtumasta: www.flickr.com/photos/124501073@N05/

Ajankohta

12.-14.6.2019

Aikataulu

keskiviikko 12.6. klo 11.00 (lounas) – perjantai 14.6. klo 14.00

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kouluttajat / Calling team
Lari Karreinen, Osana yhteistä ratkaisua Oy,
www.osana.fi
Miia Järvilehto, Filosofian Akatemia Oy,
www.filosofianakatemia.fi
Vilma Mutka, Mukamas Learning Design,
www.mukamas.fi

Hinta

Osallistumishinta 550€/hlö (alv 0%) sisältää kolmen päivän koulutuksen ja materiaalin lisäksi majoituksen Otavan Opistolla (2 yötä, 2hh) ja ruokailut. 1 hengen huoneessa hinta on 580€/hlö (alv 0%; 1 hengen huoneita on rajoitetusti). Solumajoitus, jossa solussa kaksi 1 hengen huonetta yhteisellä sisäänkäynnillä 565€/hlö (alv 0%). Koulutukseen osallistuminen ja ruokailut ilman majoitusta 495€/hlö (alv 0%).

Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.

Ruokailut

Osallistumismaksu sisältää täysihoidon (ke: lounas & päivällinen, to: aamiainen, lounas, päivällinen, pe: aamiainen, lounas; kahvitaukoja). Ateriat tarjoillaan Otavan Opiston ruokalassa ja torstai-iltana nautitaan yhteinen illallinen Kyyhkylän kartanossa. Otavan Opiston läheisyydessä palvelevat K-kauppa ja Sale, joista voi halutessaan ostaa omia eväitä.

Ilmoittautuminen

Koulutukseen osallistuminen vahvistetaan maksamalla varausmaksu (100€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin kautta; jäljelle jäävä kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen. Ilmoittautumisen yhteydessä voit myös valita laskutusvaihtoehdon, jolloin myös varausmaksu laskutetaan loppulaskun yhteydessä.

Maksut voi maksaa myös koulutuksen aikana käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla (kulttuuri) tai Smartum-kulttuuriseteleillä.

Huom! Kurssi toteutuu - ilmoittautua voi kurssin alkuun saakka!

Ilmoittautuminen 14.5.2019 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Lisätietoja

Koulutuksen järjestelyistä: kurssit@otavanopisto.fi tai puh. 044 794 3565.

Koulutuksen sisällöstä: Lari Karreinen, lari@osana.fi tai Vilma Mutka, vilma.mutka@mukamas.fi

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan koulutuksen.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 14.5.2019 tapahtuneesta peruuttamisesta/ kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta. Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 • Paikka:

  Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: art of hosting, ohjautuvuus, strategia, kaaos, järjestys, keskustelu, osallistava johtaminen, HR, paallikko, esimies, johtaja, yritys, yhdistys, organisaatio

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

Lyhytkurssit
 


Kesäkurssit
 

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su