Aikuislukio

Aikuislukio

Otavan Opiston aikuislukiossa tavoitteena on lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon suorittaminen. Lukio-opinnoissa opiskelija saa laajan yleissivistyksen ja siten hyvät edellytykset jatko-opinnoille. Aikaisemmat opinnot voidaan hyväksilukea lukiossa. Opiskelun kesto on 2–4 vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Myös ylioppilaskirjoitukset voi opistolla hajauttaa opiskelijan tarpeiden mukaan kolmeen perättäiseen kirjoituskertaan.

Otavan Opiston aikuislukiossa noudatamme aikuislukion opetussuunnitelmaa, jonka mukaan lukion oppimäärä on vähintään 44 kurssia. Lukio-opinnot voi aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana. Uusille lukio-opiskelijoille aloittamista suositellaan lukuvuoden alussa. Seuraava lukuvuosi alkaa ke 15.8.2017 ja päättyy 2.6.2018.

Erityispiirteet

Otavan Opistossa voi yhdistellä lähiopiskeluun joustavasti myös nettiopintoja. Koko lukion oppimäärän voi suorittaa itsenäisesti opiskellen ajankohdasta ja paikasta riippumatta (Nettilukio) tai opiskelija voi opiskella ja asua Otavan Opistossa. Lähiopiskelu tapahtuu päiväsaikaan aamukahdeksan ja iltaneljän välisenä aikana. Opiskelu on monimuoto-opiskelua eli lukion kurssit sisältävät sekä lähiopiskelua että verkko-opiskelua. Opistolla asuvat voivat hyödyntää myös asuntolan vapaa-ajan toimintaa. Yhteisten tapahtumien lisäksi opistolla on iltaisin mm. liikuntasalivuoro, läksykerho tai lautapeli-iltoja.

Kustannukset

Opiskelu, ruokailu koulupäivinä ja asuminen opiston asuntolassa ovat opiskelijoille maksuttomia. Opiskelija voi hyödyntää lukio-opinnoissa nettilukion materiaaleja ja tarjontaa. Lukiosta saa myös lainaksi muutamia oppikirjoja. Opiskelijan on itse maksettava koulumatkat. Lisäksi opiston asuntolaan majoittuvan on maksettava 100 euron avainpanttimaksu lukukauden alussa. Avainpanttimaksun saa takaisin lukuvuoden lopussa. Lukion opiskelija on oikeutettu valtion opintotukeen.

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena Otavan Opiston aikuislukioon on peruskoulun suorittaminen tai vastaavat tiedot sekä 18 vuoden ikä. Myös alle 18-vuotias voidaan rehtorin päätöksellä hyväksyä aikuislukioon, jos hänellä on erityinen henkilökohtainen syy. Tällöin opiskelijaksi hakeutuvan tulee lähettää hakulomakkeen liitteenä rehtorille osoitettu vapaamuotoinen hakemus perusteluineen.

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella. Opiskelemaan voi hakea milloin tahansa lukuvuoden aikana. Syksyllä opintonsa aloittavien toivotaan lähettävän hakemukset opistolle 31.7.2018 mennessä, mutta myöhemminkin ennättää hyvin mukaan. Sähköisen hakemuksen lisäksi sinun tulee toimittaa liitteeksi peruskoulun päättötodistus sekä mahdollisesti lukion erotodistus tai ammatillisen oppilaitoksen todistus joko skannattuna tai lähettämällä osoitteeseen: Otavan Opiston lukio, Otavantie 2 B, 50670 Otava. Syksyllä opintonsa aloittavien ensimmäinen opiskelijavalinta suoritetaan viimeistään 6.6.2017 ja toinen hakuajan päätyttyä.

HAKULOMAKE

Lisätietoja aikuislukiosta:

Otavan Opiston toimisto

044 794 3552

info(at)otavanopisto.fi

Esitteet


Haetko uutta alkua? Tule opiskelemaan Otavan Opistoon!