Otavan Opisto logo 13.12.2019
Otavan Opiston uutiskirje 3/2016
Otavan Opisto... Alku uudelle!

Usain Boltin soluista tehty snack, paras ystäväsi koneäly ja vielä radikaalimpi teknologia

– Ihminen+ 2016 on tuplasti enemmän tulevaisuutta

Ihminen+ järjestetään tänä vuonna kaksipäiväsenä. Liput nyt myynnissä edulliseen 195€ hintaan. Lue huippuohjelmasta ja lähde mukaan tulevaisuuteen. Uutiskirjeen lopussa muutama lyhytkurssivinkki!

Katso mitä tapahtuman isäntä Ville Venäläinen kysyy sinulta

Mitä jos tietäisit tulevasta enemmän?

Tulevaisuutta ei pysty ennustamaan. Se ei ole ennalta määrättyä, vaan voimme teoillamme ja valinnoillamme vaikuttaa siihen. Oleellista on sen vuoksi pohtia minkälaista tulevaisuutta toivomme ja  minkälaiset tulevaisuudet ovat mahdollisia. Arvot ja arvokeskustelu korostuvat myös ihmisen ja teknologian muuttuvassa suhteessa yhä enemmän. Tulemme näkemään aivan uudenlaisia mahdollisuuksia, pohtimaan etiikkaa uusista näkökulmista ja määrittelemään ehkä koko ihmisenä olemisen uudelleen. Ihminen+ seminaari johdattaa vieraansa kolkuttelemaan todennäköisten tulevaisuuksien mahdollisuuksia ja auttaa ennakoimaan omia valintoja suhteessa tulevaan syyskuun 21. – 22. päivä. Lämpimästi tervetuloa! 

Seminaarin puhujia

Dr. Koert Van Mensvoort
ravistelee osoittamalla teknologian olevan niin välttämätöntä ja kompleksista, että helpointa on hyväksyä sen toimivan kuin luonto. 
Risto Linturi 
on Suomen tunnetuimpia futurologeja. Hän tietää minkälaisia ovat Suomen sata uutta mahdollisuutta ja sitä seuraava teknologiamurros.  
Elina Hiltunen
on erikoistunut heikkoihin signaaleihin. Hän kertoo kuinka kuluttajatrendit tulevat muuttamaan maailmaamme. 
Satu Korhonen
johtaa ajatushautomo Demos Helsingissä Demokratia ja kyvykkyydet teema-aluetta. Hän paljastaa 
hyperkytkeytyneen yhteiskunnan suuren lupauksen.  
Timo Honkela
lienee Suomen yksi monipuolisimmista tutkijoista. Hän kertoo kuinka viisaat koneet todella tulevat ihmisen avuksi mitä erilaisimmissa konteksteissa. 

Ohjelma ja liput

Puheenvuorojen lisäksi ohjelmassa on mm. työpajoja, kalamalja -paneeli, älykäs koti -simulaatio. Katso koko ohjelma!

Lisäksi että seminaarin ohjelma on harvinaisen hyvä, on myös lipun hinta siihen nähden yhtä harvinaisen edullinen. Hintaan sisältyy majoitusta lukuun ottamatta kaikki: puheenvuorot, työpajat, kahvit, maittavat lounaat ja get together -tilaisuuden tarjoilut. Varaa paikkasi heti hintaan 195€!

Onko sinullä kysyttävää tai toiveita ohjelmaan? Ota yhteyttä: 

Ville Venäläinen | Otavan Opisto 
ville.venalainen@otavanopisto.fi
044 7945102

Jere Rinne | Otavan Opiston osuuskunta 
jere.rinne@otavanopisto.fi
045 865 4001 

P.S. Lyhyesti syksyn lyhytkursseista

Adobe Illustrator perusteet 6.-8.9.2016

Kurssilla opetellaan perustekniikat ja työvälineet erilaisten taittotöiden tekoa varten, ja näin saadaan valmius esim. mainosten, esitteiden ja peruskuvittamisen tekemiseen.

Lue lisää: Adobe Illustrator perusteet

Sukututkimuksen peruskurssi 20.-21.9.2016 (Helsinki)

Tule aloittamaan sukututkimusharrastuksesi Kansallisarkistossa Helsingissä, jossa sukututkija johdattelee sinut sukututkimuksen alkulähteille. Kurssilla on varattu aikaa myös oman tutkimuksen aloittamiseen.

Lue lisää: Sukututkimuksen peruskurssi

Adobe After Effects - liikkuva grafiikka 27.–29.9.2016

After Effects -jatkokurssilla laitetaan still-kuvat ja grafiikka elämään! Kurssi on ensisijaisesti tarkoitettu graafikoille, valokuvaajille ja videotuotantoja tekeville tai alasta kiinnostuneille, joilla on tarve laajentaa ammattiosaamistaan liikkuvan kuvan ja grafiikan suuntaan. 

Lue lisää: Adobe After Effects - liikkuva grafiikka

Seuraa meitä somessa: