Ajankohtaista

Ajankohtaiset

Kertausta lääketieteen pääsykokeita varten Otavan Opiston ja Epionen yhteiskoulutuksella

Otavan Opistolla syksyllä alkava lääketieteen opintoihin valmentava koulutus on toteutettu yhteistyössä Epione valmennuksen kanssa. Kansanopisto ja valmennuskursseja ja -materiaaleja tuottava yritys tuovat koulutukseen kumpikin omat erityisosaamisensa.

Otavan Opistolla syksyllä alkava lääketieteen opintoihin valmentava koulutus on toteutettu yhteistyössä Epione valmennuksen kanssa. Kansanopisto ja valmennuskursseja ja -materiaaleja tuottava yritys tuovat koulutukseen kumpikin omat erityisosaamisensa. Tuloksena on monipuolinen luonnontieteeseen perehdyttävä koulutus, jossa lääketieteen opintoihin hakevat saavat vankan pohjan pääsykokeisiin.

Otavan Opiston lääketieteen opintoihin valmentava koulutus on lukuvuoden mittainen vapaan sivistystyön koulutuskokonaisuus, jossa kerrataan lääketieteellisen tiedekunnan pääsykokeissa tarvittavaa osaamista. Koulutuksessa perehdytään opiskelutekniikoihin, syvennetään ja kerrataan lukion fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa sekä fysiikan ja kemian matematiikkaa. Lisäksi käsitellään pääsykokeen vastaustekniikoita ja tehdään harjoituspääsykokeet. Opiskelijalla on myös mahdollisuus korottaa lukion oppimäärän arvosanojaan joko tenttimällä tai oppimistehtävillä.

“Tarkoitus on löytää jokaiselle opiskelijalle mahdollisimman tehokas opiskelutapa. Koulutuksen pituus, kokonainen lukuvuosi, mahdollistaa asioiden syvällisen oppimisen.” Otavan Opiston vapaasta sivistystyöstä vastaava Minna Vähämäki toteaa.

Koulutuksessa yhteistyökumppanina toimiva Epione on lääketieteellisen valmennuskursseja järjestävä yritys.

“Olemme kehittäneet valmennusmateriaaleja jo 15 vuoden ajan, ja henkilökunnallamme on pitkä valmennuskokemus. Epione tuottaa ison osan Otavan Opiston järjestämän koulutuksen oppimateriaalista. Pääosin käytetään verkko-oppimateriaalia, mutta opiskelijat saavat omakseen myös perinteiset kirjat. Lisäksi Epione järjestää koulutukseen kuuluvat simuloidut pääsykokeet.” Epione valmennuksen fysiikan opettaja Jarkko Surakka kertoo.

Koulutus järjestetään monimuotokoulutuksena, eli se sisältää sekä etäopiskelua että lähijaksoja. Lähijaksojen aikana opiskelijan on mahdollista majoittua Otavan Opiston asuntolassa. Koulutus on myös opintotukikelpoista. Hakijoilta edellytetään hakukelpoisuutta lääketieteen koulutusohjelmiin: ylioppilastutkinto, vähintään kolmevuotinen ammatillinen perustutkinto tai jokin näihin rinnastettava tutkinto sekä hyvä suomenkielen taito.

Tutustu koulutukseen.

Tagit: lääketieteellinen, lääkis, pääsykokeet
  • Julkaistu 05.05.2017

Mitä muuta meillä Otavassa...


Haetko uutta alkua? Tule opiskelemaan Otavan Opistoon!